Vanwege de explosieve groei van cybercrime neemt de behoefte aan hogere beveiligingsniveaus de komende jaren enorm toe en dan in het bijzonder de biometrische beveiligingsoplossingen op basis van…
Insights.
Biometrische toegangscontrole en privacy: wat zegt de AVG?
Sinds 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht en dat is niet onopgemerkt gebleven. Veel organisaties worstelen nog steeds met de interpretatie ervan. Ook op ons eigen vakgebied…
FAR en FRR: beveiligingsniveau versus gebruiksgemak
FAR en FRR. Wie de prestaties van biometrische beveiligingssystemen wil beoordelen of vergelijken, komt niet om deze termen heen. In dit artikel leggen we uit wat FAR en FRR inhouden, hoe ze elkaar…
5 veel voorkomende biometrische technieken vergeleken
De bekendste vormen van biometrische beveiliging zijn de vingerafdruk en de irisscan. Daarnaast zijn ook gezichtsherkenning en aderpatroonherkenning (van zowel de vinger als de handpalm) sterk in opkomst.
Hoe werkt aderpatroonherkenning
Er bestaan drie vormen van aderpatroonherkenning. Handpalm-aderpatroonherkenning, vinger-aderpatroonherkenning (die beide met behulp van zogeheten near infrarood* licht werken) en retina-aderpatroonherkenning.
De basics van de biometrie
Om biometrische toepassingen op waarde te kunnen schatten, is het handig om iets te weten over de basisbeginselen. In dit artikel zetten we de ‘basics van de biometrie’ kort voor u uiteen. Biometrische kenmerken zijn unieke, persoonsgebonden kenmerken.