Integratie: Nedap.

Over Nedap

Nedap is een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat innovatieve oplossingen ontwikkelt voor diverse sectoren, waaronder veiligheid. Nedap’s focus op innovatie heeft geleid tot een breed scala aan producten en diensten, variërend van geavanceerde beveiligingsoplossingen tot efficiënte parkeersystemen en meer. De samenwerking tussen Nedap en Recogtech heeft geleid tot de integratie met de Palm-ID Pro en Palm-ID Card binnen het toegangscontrolesysteem “AEOS”. Dit stelt klanten van Nedap over de hele wereld in staat om deze twee technologieën (gebaseerd op aderpatroonherkenning in de handpalm) te gebruiken in combinatie met AEOS.

Integratie Palm-ID - Nedap

Intensief getest en gevalideerd

De technologie van Recogtech is intensief getest en gevalideerd door de toegangscontrole-experts van Nedap, wat heeft geresulteerd in een ‘verified partnership’.

De Palm-ID Pro en Palm-ID Card bieden geavanceerde palmherkenningstechnologie die een veilige, contactloze en snelle verificatie mogelijk maakt. Met behulp van de unieke kenmerken van de palm van een persoon kunnen de Palm-ID producten nauwkeurig en betrouwbaar individuen identificeren, waardoor de risico’s van identiteitsfraude en ongeautoriseerde toegang tot faciliteiten worden verminderd.

Mooie aanvulling op ons systeem

De technologie van Recogtech is een mooie aanvulling op ons ecosysteem, aangezien we daarmee een zeer veilige en schaalbare mogelijkheid voor biometrische toegangscontrole kunnen bieden”, aldus Wesley Keegstra, Solution & Integration Specialist bij Nedap Security Management.

“Wij zijn bovendien onder de indruk van de proactieve manier waarop Recogtech met de Palm-ID card inspeelt op uitdagingen die voortvloeien uit de GDPR en AVG als het gaat om de inzet van biometrie.”

“Dankzij de gecertificeerde Palm-ID producten kunnen gebruikers moeiteloos biometrische gegevens vastleggen en beheren, toegangsrechten configureren en gedetailleerde rapporten genereren via het AEOS-systeem. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om een nauwlettend oog te houden op beveiligingsgebeurtenissen, snel te reageren op incidenten en de naleving van regelgeving te optimaliseren.””

Geen betere bescherming

Binnen Europa is er op dit moment geen betere bescherming of breder geaccepteerde beveiligingsoplossing voor biometrische gegevens voorhanden, stelt Eduard de Knegt: “Omdat de drie processoren informatie gescheiden verwerken en alleen op need-to-know basis communiceren, blijft de hoeveelheid data die door elke afzonderlijke processor wordt gebruikt, beperkt.