Integratie: Paxton.

Over Paxton

Paxton is een toonaangevende partner voor toegangscontroleoplossingen, die organisaties van diverse formaten en allerlei sectoren voorziet van innovatieve en betrouwbare beveiligingsoplossingen. Ze bieden geavanceerde technologieën, zoals biometrische identificatie, smartcards en cloud gebaseerde beveiligingssystemen, ontworpen voor eenvoudige implementatie en gebruiksgemak.

Integratie Paxton en Recogtech - Recogtech.com

Ruime mogelijkheden voor toegangscontrole

Aderpatroonherkenning in de handpalm, een technologie die als de veiligste vorm van biometrie bekend staat, kan vanaf vandaag op veel grotere schaal worden ingezet. Dit is het gevolg van een samenwerking tussen Paxton en Recogtech, dat gespecialiseerd is in biometrische beveiliging. In het kader van de samenwerking zijn de door Recogtech ontwikkelde Palm-ID Pro en Palm-ID card geïntegreerd in Net2, het toegangscontrolesysteem van Paxton.

Dit stelt klanten van Paxton over de hele wereld in staat om deze twee technologieën (gebaseerd op aderpatroonherkenning in de handpalm) te gebruiken in combinatie met Net2. De technologie van Recogtech is intensief getest en gevalideerd door de toegangscontrole-experts van Paxton, wat heeft geresulteerd in dit ‘integratie partnership’.

Palm-ID Pro en Palm-ID Card

De Palm-ID Pro en de Palm-ID Card zijn beiden te integreren met Paxton Net2. Palm-ID is gebaseerd op PalmSecure, een door Fujitsu ontwikkelde, uiterst betrouwbare beveiligingssensor voor palmader patroonherkenning.

Registratie van gebruikers is nu volledig geïntegreerd binnen Net2. “De Palm-ID is een hoogwaardig beveiligingsproduct”, licht Sales Manager  Peter Vos van Recogtech toe. “Het werkt enorm snel, heeft een lage False Acceptance Rate (FAR) en werkt ook goed in het geval van grote groepen gebruikers.” De Palm-ID Card is specifiek ontworpen om aan de GDPR/AVG richtlijnen te voldoen en is tevens niet te hacken vanuit het netwerk.

“De technologie van Recogtech is een mooie aanvulling op ons ecosysteem, aangezien we daarmee een zeer veilige en schaalbare mogelijkheid voor biometrische toegangscontrole kunnen bieden”, aldus Randy van de Ven, Product administrator & Technical Support Benelux. “Wij zijn bovendien onder de indruk van de proactieve manier waarop Recogtech met de Palm-ID card inspeelt op uitdagingen die voortvloeien uit de GDPR en AVG als het gaat om de inzet van biometrie.”

Groeiende populariteit binnen verschillende sectoren

Biometrie bestaat al heel lang maar heeft het laatste decennium een enorme vlucht genomen. Palm-ID producten worden veel gebruikt voor toegangscontrole binnen de justitiesector, overheidsinstellingen, het MKB, multinationals, de bancaire sector en de gezondheidszorg.

Door de integratie met Net2 zal de populariteit van het systeem alleen nog maar verder toenemen, verwacht Peter Vos: “Met duizenden afnemers wereldwijd heeft Paxton een enorm marktbereik; veelal dezelfde soort organisaties die wij ook bedienen. Met onze geïntegreerde oplossing bieden we deze klanten de mogelijkheid om hun beveiligingsniveau op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier te verhogen.”